1 Ocak 2015 Perşembe

Nasıl bakımlı olunur?

2015'in ilk gününden, ilk yazı ile herkese merhaba!
 
Bugün, bu ilk yazıda sizlerle çok temel ve önemli bir soru olan "bakımlı olmak" üzerine konuşmak istiyorum. Zira her ne kadar çoğumuz bakımlı olmak istesek de, bir noktadan sonra bu soruyu soruyoruz kendimize:
Tamam da, nasıl bakımlı olunur?
 
Birkaç temel başlık listeledim sizler için, bakımlı görünmenin en temel ipuçları diyebiliriz. Eğer sizin de eklemek, sormak, söylemek istediğiniz maddeler olursa, hemen alt kısma yorum bırakabilirsiniz. 
 
Bakımlı olmak için 10 temel kural hazırladım sizlere, haydi başlayalım!
 

1. Kendinizi sevin. Kendinize güvenin. Klişe gelmesin bu laf, inanın bakımlı ve hoş olmanın en en en temel maddesi bu. Güzel göründüğünüze inanın, ruhunuzda özgüveni hissedin ve daha sonra kendinize gösterdiğiniz özenin nasıl büyük bir huzur verdiğini izleyerek bunun keyfini çıkarın.
 
2. Bakımlı olmak, aslında en temel de "temiz olmak" demek. Kimse kendine "pis" demez elbette; fakat çok daha derinlemesine ve sürekli bir temizlikten bahsediyorum. Bu ne demek, örneğin üşendiğiniz tek bir gecede, silmeden uyuduğunuz o makyaj, ertesi sabaha yağ bezeleri olarak dönecektir. Ve en önemlisi bakımlı olmayı bir hayat tarzı haline getirmişsek, üşenmek kelimesini lügattan çıkaracağız. Her gün mutlaka makyajınızı silin, günlük bakımınızı yapın, dişlerinize - cildinize hakkettiğini verin ve tertemiz uyuyun.
 
3. Saçınızı yıkamasanız bile, en geç iki günde bir duş alın; bu vücut temizliğiniz ve teninizin pürüzsüzlüğü için çok önemli bir kural. Tazelenin! Ayrıca bedeninize rahatlattığı için psikolojik olarak da çok iyi hissedeceksiniz. Güzel kokulu vücut losyonları edinmek de bir başka keyifli yanı.
 
4. Güzel görünmenin en büyük iki başlığını açıklıyorum: 1. İdeal kilonuza inin. ve 2. Yüzünüzü sivilce ve lekelerden arındırın. Bu ikisine sahip olan bir kişi, bakımlı görünmeye çok yaklaşmış demektir. Yemeğe karşı olan zaafınızın sadece sizin aklınızda olduğunu kabul edip derhal harekete geçin, hiç olmazsa evde spor ve hareketler yapın.
 
5. Tırnaklarınıza özen gösterin. Sık sık maniküre gidemiyorsanız, en azından akşamları oje kontrolü yapın; oje demek illa "kırmızıyı basacaksınız" demek değil, hafif tonlarla da çok zarif olabilirsiniz. Asla uçları soyulmuş ojelerle dışarı çıkmayın, bu insanın özgüvenini de sarsan bir ayrıntı olabilir.
 
 
6. Ele verilen önem, mutlaka ayaklara da verilmeli. Bakımlı olmayı hayat tarzı biçimine getiren bir kadın, asla "Kimse görmezse boşver." demez, çünkü bunu en önce kendi iyi hissettiği için yapar. "Gösteriş bakımı" kısa ömürlüdür. Ayak tırnaklarıyla da "her an biri görecek gibi" özenle ilgilenilmeli ve özellikle topuklar ponza taşıyla yumuşatılmalı, haftada bir hafif sıcak su ve güzel aromalarda bekletilip, krem sürdükten sonra üzerine çorap giyerek yatılmalı ki, sabaha yumuşacık ayaklarla uyanalım.
 
7. Bakımlı olmanın en önemli noktalarından biri de, elbette saçlar. Saçlarınız boyalı ise, bakımına ayrıca dikkat etmelisiniz. Asla pis, yağlı veya taranmamış saçlarla dışarı çıkmayın. Saçlarınızın uçları yıprandıysa mutlaka kırıklarınızı aldırın, mısır püskülü gibi görünen saçlarla bakımlı olmak mümkün olmaz, değil mi?
 
8. Abartıya kaçmamaya dikkat edin; hem saç, hem makyaj, hem de kıyafet anlamında. Aksesuarlarınızda dengeyi kurun. İri bir küpe taktıysanız kolye takmayın. Tarzınız "bağırmasın" ve en önemlisi "çok çabalamış" görünmemeye dikkat edin. Daima doğallığı yakalayın; zira, zarafet doğallıkta yatar.
 
9. Ve yine çok önemli bir kural: Kıyafetleriniz daima tertemiz, ütülü ve akşamdan hazır olsun. Sabah lazım olacak her şeyi, takacağınız takıya, kullanacağınız makyaj malzemesine kadar hazırlayıp masanızın üzerine dizin. Her gün bir "to do list" yaparsanız, düzenli olmanız daha kolay olur; hem bakım konusunda, hem de günlük yaşantınızda.
 
10. Son olarak, bakım sadece bedende değil, ruhta da olmalı. Bu nedenle yabancı dil öğrenmek, farklı alanlardan kitaplarla yakından ilgilenmek, şiir okumak, tarih, sanat, coğrafya, bilim adına önemli gelişmeleri bilmek, gündemden haberdar olmak, her gün biraz olsun gazetelere göz atmak, ruhsal olarak bakımlı olmanın temel taşlarından diyebiliriz.
 
Ne derler, her gün, o gün en büyük düşmanınızı görecekmiş gibi dışarı çıkın!
 
Ne olursanız olun, yeter ki çok mutlu olun. :)
 
Melina
 
*
 
 

1 yorum:

  1. Süper yararlı bir post olmuş, aslında benim de hep kafam karışık yani bu durumu nasıl "manage" ederim diye, sizi bulduğum iyi oldu. :-) Yazılarınızın devamını beklerim!

    Derya

    YanıtlaSil